Aannemingsbedrijf L. Janssens

Realisaties

U bent hier: Home → Realisaties

<< last < next l  1 l  2 l 

WEGENBOUW - Aartselaar Helststraat

In opdracht van de GEMEENTE AARTSELAAR hebben wij in de Helststraat de nodige verbeteringswerken aangebracht aan de fietspaden.

Onze werkzaamheden bestonden uit volgende activiteiten :

-, rooien van bomen

-, opbraak van betonnen verhardingen met funderingen

-, opbreken en vernieuwen van de bestaande straatkolken

-, aanleg van nieuwe fiets en voetpaden in glijbouw en betonstraatstenen

Artikel http://www.nieuws.be dd. 05/07/11

ANTWERPEN - De provincie geeft een subsidie van 118.000euro voor de aanleg van de fietspaden in de Helststraat, tussen de Cleydaellaan en de A12. Er komen verhoogde eenrichtingsfietspaden aan beide kanten van de rijweg. Het gaat om een belangrijke verbinding tussen het centrum van Aartselaar en de gemeente Hemiksem. De fietspaden worden 1,5meter breed en 1.300meter lang. De totale kost voor de aanleg van de fietspaden bedraagt zo'n 300.000euro. De provincie betaalt daarvan ongeveer 117.500euro.

GRONDWERKEN - Anima Care Zemst

Anima Care bouwt een nieuw woonzorgcentrum in Zemst

Anima Care heeft vandaag de bouwwerken voor haar nieuw woonzorgcentrum in Zemst officieel opgestart in aanwezigheid van burgemeester Bart Coopman en schepen van senioren Jan Verdoodt. Het nieuwe woonzorgcentrum wordt gebouwd in de tuin van de meesterwoning De Maeyer, tussen de Brusselsesteenweg en de Leopoldstraat. De Zemstse senioren zullen dan opnieuw ten volle kunnen genieten van de tuin van Hof De Maeyer en van het centrum van Zemst, dat op wandelafstand gelegen is.

De eerste bewoners zullen eind 2013 worden verwelkomd. Het woonzorgcentrum zal 94 woongelegenheden tellen, waarvan 5 kamers voor kortverblijf. Er worden tevens 18 luxueuze assistentiewoningen gebouwd en in de meesterwoning zullen 5 aanleunwoningen geïntegreerd worden.

In heel het woonzorgcentrum zal volgens een eigentijds zorgconcept worden gewerkt waarbij de nadruk ligt op professionele zorg en open communicatie met alle belanghebbenden. De komende 2 jaar zal er plaats zijn voor een zeventigtal enthousiaste medewerkers die onze kwaliteitsvisie in Zemst in daden zullen omzetten.

Anima-Care-Zemst-zicht-Leopoldstraat.jpg

De assistentiewoningen zullen zich op de tweede verdieping bevinden en zullen via een aparte inkom bereikbaar zijn. Het architecturale concept besteedt veel aandacht aan licht en ruimte. De meeste assistentiewoningen zullen over een groot eigen terras beschikken. De assistentiewoningen zullen ook rechtstreeks verbonden zijn met de gemeenschappelijke ruimten van het woonzorgcentrum.

De meesterwoning krijgt een nieuwe bestemming door de integratie van 5 smaakvolle aanleunwoningen. Ook al staat hun werking los van het woonzorgcentrum, haar bewoners zullen uiteraard ook de bar, cafetaria, kapsalon en kinéruimte van het woonzorgcentrum kunnen gebruiken.

“Tot nu waren we druk in de weer om op deze schitterende centrumlocatie de komst van een eigentijds woonzorgcentrum mogelijk te kunnen maken. Onze focus zal nu snel verschuiven naar het samenstellen van een sterke, gemotiveerde ploeg om onze toekomstige bewoners te omkaderen. Met stenen bouw je een huis, maar met mensen creëer je een thuis” zegt gedelegeerd bestuurder, Johan Crijns.

Crijns_Anima_klein.jpg

foto boven: Johan Crijns, CEO Anima Care

“Met de komst van dit nieuwe woonzorgcentrum zal de gemeente Zemst de noden aan seniorenhuisvesting volledig hebben ingevuld en over een ruim en gedifferentieerd aanbod beschikken. De Zemstenaar zal kunnen kiezen waar hij in eigen gemeente oud wil worden” zegt burgemeester Bart Coopman.

Anima Care legt zich toe op de zorg- en gezondheidssector in België en focust op het hogere marktsegment van de seniorenhuisvesting en -zorg. In de residentiële ouderenzorg investeert Anima Care zowel in de uitbating als in het vastgoed. Anima Care beschikt over een portefeuille van ruim 1.000 rusthuisbedden en serviceflats, waarvan 505 rusthuisbedden en 60 service flats in exploitatie per eind september 2012.

<< last < next l  1 l  2 l