Aannemingsbedrijf L. Janssens

Mobiele breekinstallatie

U bent hier: Home → Mobiele breekinstallatie

MOBIELE BREEKINSTALLATIE

Met onze mobiele breekinstallatie recycleren wij op locatie bouwafval tot secundaire grondstoffen. Het vermalen puin wordt gezuiverd van ijzer en tot de juiste afmetingen gereduceerd. De voordelen zijn significant. Naast een besparing op primaire grondstoffen en een vermindering van de gestorte materialen, levert de mobiele breekinstallatie ook een aanzienlijke transportbesparing op. De recyclageproducten zijn immers vaak toepasbaar op locatie zelf. Wat niet ter plekke wordt verwerkt, hoeft ook niet eerst naar een recyclagecentrum getransporteerd te worden, maar kan direct afgevoerd worden. Al de door ons geproduceerde producten beschikken over een CERTIPRO certificaat.

VOORDELEN VAN MOBIELE RECYCLING:

1. Grondstofbesparing

Door recyclingtechnieken toe te passen op de grootste afvalstroom die vrijkomt, namelijk bouw- en sloopafval, wordt niet enkel voorkomen dat jaarlijks grote hoeveelheden dienen te worden gestort, maar ook dat primaire grondstoffen (afkomstig van groeven, zandputten of grindwinplaatsen) ontgonnen worden. Het inzetten van secundaire grondstoffen (afkomstig van recyclingprocessen) voorkomt onnodige aantasting van het landsschap.

2. Plaats

Door meer aan de bron te recyclen, zijn er minder vaste locaties nodig, die tientallen jaren beslag leggen op schaarse ruimte. Dit is een belangerijk maatschappelijk voordeel.

3. Transportefficiƫntie

Meestal kan een deel van de eindproducten ter plaatse of in de onmiddelijke omgeving worden toegepast. Hierdoor worden minder kilometers gereden, wordt minder brandstof gebruikt, ontstaan minder uitlaatgassen en zijn de kosten lager.

4. Ketenbeheer

Doordat zoveel mogelijk aan de bron wordt gerycled, is meer invloed mogelijk op de cruciale schakels in de keten, zoals opdrachtgevers en slopers. Door heldere eisen te stellen wordt schoner bouw- en sloopafval verkregen en worden ook schonere secundaire stoffen geproduceerd.

5. Materiaal

Met een beperkt aantal machines kan op tal van plaatsen worden gerecycled. Hierdoor worden de machines optimaal gebruikt. Ondanks dat de kosten van mobiele machines hoger zijn dan die van stationaire machines, zijn de kosten per ton product lager.

De mogelijkheid bestaat om de mobiele breekinstallatie te transporteren naar een werf. Zo kan terplaatse uw granulaten gebroken worden zodat onnodig transport wordt vermeden.

Voor meer info kan U contact met ons opnemen via de infopagina of via het contactformulier.