Aannemingsbedrijf L. Janssens

Nieuws & promoties

U bent hier: Home → Nieuws & promoties

Zoek met de onderstaande knoppen enkel op nieuwsitems of promoties:

Alle Nieuws Promoties

1 l  2 l  prev > first >>

Grondwerken polyvalente zaal van start - Gemeente Kontich

Grondwerken polyvalente zaal van start


De toekomstige bouw van een polyvalente zaal voor onze gemeente, was de aanleiding om sportcentrum De Nachtegaal als geheel te herbekijken. Deze taak werd toevertrouwd aan het Autonoom GemeenteBedrijf (AGB). Dat maakt van de gelegenheid gebruik om (in deze volgorde): grond- en rioleringswerken uit te voeren, een kunstgrasveld aan te leggen, de polyvalente zaal te bouwen en de volledige omgevingsaanleg te vernieuwen, inclusief een heraangelegde parking tegen 2014.Op 1 juni starten op sportcentrum De Nachtegaal grondwerken. Deze zijn een voorbereiding op de aanleg van een kunstgrasveld (start voorzien na het bouwverlof) en de bouw van de polyvalente zaal (start voorzien dit najaar). Dit heeft invloed op de doorgang voor voetgangers en fietsers.

Gezien de impact van zulke werken op de bodem, was voorafgaand archeologisch onderzoek verplicht. Dat onderzoek is intussen achter de rug, en bracht bewoningssporen uit de ijzertijd aan de oppervlakte. 
Tijdens deze werken waren sporthal en zwembad al tijdelijk enkel toegankelijk via de Duffelsesteenweg.

Nu de werken hun volgende fase ingaan, wordt een definitieve werfafsluiting gemaakt. Hierdoor wordt de werfzone volledig beveiligd, en is geen doorgang meer mogelijk voor voetgangers of fietsers van de Nachtegaalstraat naar sporthal en zwembad of andersom. Je zal gedurende een tweetal jaren moeten rondgaan via de 's Herenlei en de Duffelsesteenweg (zie plan hieronder). Sporthal en zwembad zijn dus enkel toegankelijk via de Duffelsesteenweg; speeltuin, skateterrein en hondenweide enkel nog via de 's Herenlei. Wij hopen op uw begrip voor deze veiligheidsmaatregel en vragen met aandrang de afsluitingen te respecteren.
Datum bericht : 30/05/12

Anima Care bouwt een nieuw woonzorgcentrum - Gemeente Zemst

Anima Care bouwt een nieuw woonzorgcentrum in Zemst

Anima Care heeft vandaag de bouwwerken voor haar nieuw woonzorgcentrum in Zemst officieel opgestart in aanwezigheid van burgemeester Bart Coopman en schepen van senioren Jan Verdoodt. Het nieuwe woonzorgcentrum wordt gebouwd in de tuin van de meesterwoning De Maeyer, tussen de Brusselsesteenweg en de Leopoldstraat. De Zemstse senioren zullen dan opnieuw ten volle kunnen genieten van de tuin van Hof De Maeyer en van het centrum van Zemst, dat op wandelafstand gelegen is.

De eerste bewoners zullen eind 2013 worden verwelkomd. Het woonzorgcentrum zal 94 woongelegenheden tellen, waarvan 5 kamers voor kortverblijf. Er worden tevens 18 luxueuze assistentiewoningen gebouwd en in de meesterwoning zullen 5 aanleunwoningen geïntegreerd worden.

In heel het woonzorgcentrum zal volgens een eigentijds zorgconcept worden gewerkt waarbij de nadruk ligt op professionele zorg en open communicatie met alle belanghebbenden. De komende 2 jaar zal er plaats zijn voor een zeventigtal enthousiaste medewerkers die onze kwaliteitsvisie in Zemst in daden zullen omzetten.

Anima-Care-Zemst-zicht-Leopoldstraat.jpg

De assistentiewoningen zullen zich op de tweede verdieping bevinden en zullen via een aparte inkom bereikbaar zijn. Het architecturale concept besteedt veel aandacht aan licht en ruimte. De meeste assistentiewoningen zullen over een groot eigen terras beschikken. De assistentiewoningen zullen ook rechtstreeks verbonden zijn met de gemeenschappelijke ruimten van het woonzorgcentrum.

De meesterwoning krijgt een nieuwe bestemming door de integratie van 5 smaakvolle aanleunwoningen. Ook al staat hun werking los van het woonzorgcentrum, haar bewoners zullen uiteraard ook de bar, cafetaria, kapsalon en kinéruimte van het woonzorgcentrum kunnen gebruiken.

“Tot nu waren we druk in de weer om op deze schitterende centrumlocatie de komst van een eigentijds woonzorgcentrum mogelijk te kunnen maken. Onze focus zal nu snel verschuiven naar het samenstellen van een sterke, gemotiveerde ploeg om onze toekomstige bewoners te omkaderen. Met stenen bouw je een huis, maar met mensen creëer je een thuis” zegt gedelegeerd bestuurder, Johan Crijns.

Crijns_Anima_klein.jpg

foto boven: Johan Crijns, CEO Anima Care

“Met de komst van dit nieuwe woonzorgcentrum zal de gemeente Zemst de noden aan seniorenhuisvesting volledig hebben ingevuld en over een ruim en gedifferentieerd aanbod beschikken. De Zemstenaar zal kunnen kiezen waar hij in eigen gemeente oud wil worden” zegt burgemeester Bart Coopman.

Anima Care legt zich toe op de zorg- en gezondheidssector in België en focust op het hogere marktsegment van de seniorenhuisvesting en -zorg. In de residentiële ouderenzorg investeert Anima Care zowel in de uitbating als in het vastgoed. Anima Care beschikt over een portefeuille van ruim 1.000 rusthuisbedden en serviceflats, waarvan 505 rusthuisbedden en 60 service flats in exploitatie per eind september 2012.

Bron : http://www.zorganderstv.be/nieuws/update-anima-care-bouwt-een-nieuw-woonzorgcentrum-in-zemst/ & Redactie Zemst

Dorpshart na tien jaar feestelijk geopend - gemeente Puurs

 

Voorzitter van Unizo-Puurs Walter Cools, de schepen van Middenstand en minister Kris Peeters.

 

Voorzitter van Unizo-Puurs Walter Cools, de schepen van Middenstand en minister Kris Peeters.

PUURS - Vlaams minister-president Kris Peeters opende officieel het vernieuwde handelscentrum van Puurs. Tien jaar hebben de werkzaamheden geduurd.

 

Een van de meest trotse Puursenaren is dit weekend ongetwijfeld de burgemeester zelf. ‘Dit is toch wel een hoogtepunt in mijn burgemeesterscarrière. Aan dit project werd meer dan tien jaar gewerkt door de gemeenteraad, Uiteraard ben ik dan blij dat we het Dorpshart eindelijk officieel kunnen inhuldigen’, zegt Koen Van den Heuvel.

In 2001 lagen de plannen voor een vernieuwing van het Puurse dorpscentrum voor het eerst op tafel. Nadien werden de plannen concreter, zocht de gemeente een investeerder en kocht ze verscheidene panden in het centrum op om ruimte te maken voor het Dorpshart. De uiteindelijke werken startten enkele jaren geleden, met 13 handelszaken een veertigtal appartementen als resultaat.

‘Gedurende al die jaren hoorde ik soms was scepticisme over het project, maar ondertussen hoor ik bij dorpsbewoners vooral enthousiasme en hoop’, aldus Van den Heuvel. ‘Op zaterdagnamiddagen is het dorpshart niet langer verlaten, we hebben nu een aanbod van degelijke kledingwinkels en ook enkele grotere ketens vonden de weg naar onze gemeente. Er staan nog enkele handelspanden te huur en Delhaize en het nieuwe koffiehuis zullen later dit jaar openen, maar de nieuwe winkels zorgen nu al voor nieuw leven in ons dorpscentrum’.

Pukema

Ook tijdens de rest van dit weekend zit Puurs niet stil. Tijdens Pukema op zaterdag wordt het centrum ingenomen door een ambachten- en antiekmarkt. Op zaterdagavond zijn er nog optredens van Geena Lisa en Theater Tol. Zondag is er nog een familiedag met onder andere de Pukema Brunch en een culinaire markt op het Kerkplein (zie kader).

Daarnaast organiseren de KSA en Pukema Rock vzw Pukema Plage in De Kollebloem

Bron : http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120914_00296909

  • zaterdag 15 september 2012
  • Auteur: Heleen Van Aken

 

 

1 l  2 l  prev > first >>