Aannemingsbedrijf L. Janssens

Realisaties

U bent hier: Home → Realisaties

1 l  2 l  prev > first >>

GRONDWERKEN - Residentie Tilia St Agatha Berchem

In opdracht van de firma Hooyberghs Arendonk (http://www.hooyberghs.bestaan wij in voor het ontzoden, het uitgraven van een bouwput met halve cirkel en met bijhorende funderingssleuven, zolen en de aanleg van een steenslagfundering in gebroken mengpuin.

Het totale grondverzet  +/- 7.000m3

Uitvoering : periode mei / juni 2012

Meer info over dit project kan u terugvinden op website van de projectontwikkelaar CORES :

http://www.coresdevelopment.be/nl/8/14/residentietilia.html

WEGENBOUW - Puurs Centrumstraten Fase II

In opdracht van de Gemeente Puurs heeft onze firma de wegenis en rioleringswerken uitgevoerd op het project 'Centrumstraten Fase 2'

Puurs is het kloppend administratief hart en winkelcentrum van de gemeente. De grote concentratie aan scholen en de Kollebloem zorgen voor een dynamisch geheel.  
In de komende jaren werken we op dit elan verder. De veiligheid voor fietsers en voetgangers wordt door de heraanleg verhoogd. 

In Puurs worden niet alleen de centrumstraten aangepakt. Er wordt ook een nieuw marktplein aangelegd. Er komt nieuwe sfeervolle openbare verlichting en voor het nieuwe straatmeubilair worden duurzame materialen gekozen. 

Er is ruimte voor groene gebieden in het centrum en er komen verbindingen tussen de pleinen en de groene gebieden. De groene gebieden worden deels als park aangelegd, met grasvelden voor spel en ontspanning of verpozing, in combinatie met ruimte voor parking of evenementen. 

De belangrijkste parkeerruimte is en blijft die aan de Hondsmarkt. Daarnaast is er plaats voor parkeren aan de sporthal en achter het nieuwe dorpshart (bij een nieuwe supermarkt). Het parkeren aan de kerk wordt anders georganiseerd. 

Bron tekst : Gemeente Puurs website http://www.puurs.be

Bron foto's : Nero website http://www.nero.be en Gazet Van Antwerpen http://www.gva.be

Meer artikels over dit project : 

http://asp.gva.be/Antwerpen/2870/meerartikels.asp?art=%7B3836FD28-7BB0-4A19-9ECA-9D8BB28DFD11%7D

http://www.nieuwsblad.be/article/photobox.aspx?articleid=BLSVA_20111207_001&start=1

 

WEGENBOUW - Bornem Parkeergarage

In opdracht van de firma STRABAG NV http://www.strabag.com hebben wij de grond, riolering- en wegeniswerken uitgevoerd. 

Parkeergarage Bornem

Bouw van een parkeergarage in de Achterweidestraat te Bornem. De parkeergarage wordt gebouwd op de plaats van de bestaande parking en de aanwezige garageboxen. Er zal plaats zijn voor 424 auto’s. Het project omvat een parkeergarage met drie bouwlagen waarvan de bovenverdieping geen dak heeft. Er komt tevens een lift en een zelfreinigend openbaar toilet. De open structuur van het gebouw dat in grijze betonstructuur wordt opgetrokken,
zal zorgen voor een goede sociale controle. De zone tussen de straat en het gebouw zal groen aangekleed worden met bomen, planten en zitbanken.

Aangezien er een zeer strakke uitvoeringstermijn is vooropgesteld, werd er geopteerd om te werken met prefab betonelementen. Het kunnen produceren van deze prefabelementen, gelijktijdig met de uitvoering van de funderingswerken op de site, geeft een tijdswinst.

Na het bouwrijp maken van het terrein en het droogpompen van het drassige terrein, zullen er gedurende een periode van een 6-tal weken funderingspalen worden gemaakt door middel van het trillingsarm inbrengen van schroefpalen met zijdelingse grondverdringing, met daarbovenop paalkoppen met ter plaatse gestort beton.
Vervolgens wordt de ondergrondse riolering aangebracht, om nadien te starten met de montage van de prefab betonstructuur. De montage van de prefabstructuur zal 2,5 maand in beslag nemen. Vervolgens worden tal van activiteiten gelijktijdig uitgevoerd : electrische en sanitaire installaties, dakdichtingen, klinkerverhardingen,
groenvoorzieningen en diverse staalconstructies zoals er zijn borstweringen, handgrepen en doorrijbeveiligingen.

Opdrachtgever: Gemeente Bornem      
Architect: Groep Archo f.v. 
Locatie: Bornem
Realisatieperiode: januari 2010 - september 2010

Bron tekst : STRABAG NV 

 

 

1 l  2 l  prev > first >>